Westfriesland stemt niet in met vliegroutes Lelystad

Home/Hoogkarspel/Westfriesland stemt niet in met vliegroutes Lelystad

De regio Westfriesland kan niet instemmen met de nieuwe vliegroutes van Lelystad Airport. Dit hebben de zeven Westfriese gemeenten in een brief aan de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu laten weten. Volgens de gemeenten is de informatievoorziening van het ministerie over de impact van de plannen op de regio onvoldoende. Hierdoor wordt de regio niet in staat gesteld om een inhoudelijke reactie op de plannen te geven.
Westfriesland onaangenaam verrast

In de brief zegt de regio Westfriesland in september onaangenaam verrast te zijn door berichten in de media over de nieuwe vliegroutes over Westfriesland. Geen van de Westfriese gemeenten werd door het ministerie van Infrastructuur en Milieu actief geïnformeerd over de nieuwe vliegroutes. Bovendien werd de vliegroute over Westfriesland tijdens de lopende internetconsultatie zonder enig bericht verplaatst naar een noordelijker route.

Informatievoorziening onvoldoende

De bestuurders en 210.000 inwoners van Westfriesland hebben het recht om te weten wat de vliegroutes voor ons betekenen. Ondanks herhaaldelijke verzoeken zijn de gemeenten nog steeds niet goed geïnformeerd over de impact van de vliegroutes. Informatieverzoeken worden niet of slechts beperkt beantwoord. In de brief wordt aan de staatssecretaris gevraagd om onze regio nu snel en volledig te informeren en dit in het vervolg ook te blijven doen.

2017-11-02T20:54:43+00:00