SEW en Spirit in evenwicht

Home/Hoogkarspel/SEW en Spirit in evenwicht

De 7e wedstrijd van Spirit werd in Nibbixwoud gespeeld. Twee basisspelers waren er vandaag niet bij. Tim – opnieuw – geblesseerd en Cees proefde zijn geluk in Las Vegas.

De dampen van de rookbom van een aantal jeugdige SEW supporters waren nauwelijks opgetrokken toen Spirit op voorsprong kwam. Een schot vanuit de 2e lijn van Joost werd door een SEW verdediger half onderschept, de bal verdween via zijn voet in de uiterste hoek, buiten bereik van zijn keeper die op het verkeerd been stond.
Een meevaller dus voor de rood-witten. Maar vanaf dat moment was het balbezit voornamelijk voor SEW. Op een aantal spaarzame momenten na kon Spirit er maar nauwelijks uit komen. Een capriole actie van Jan vlak voor rust voorkwam de 1-1. En de 2e echte kans voor Spirit kwam pas op slag van rust: het aangeven van Roel vanaf links leek perfect, maar de verdediger zat in de nek van Rob die daardoor niet kon profiteren.

Na de thee was het opnieuw Rob die dichtbij de 0-2 was. Maar de paal bracht redding voor SEW. Spirit was in die fase nu vaker in de 16 te vinden van de tegenstander maar tot reële kansen kwam het vooralsnog niet.

Een miscommunicatie tussen Jan en Joost leidde een indirecte vrije trap in. In het 16 meter gebied wel te verstaan. Het hele elftal stond op 9 meter, bijna in het doel. Na het fluitsignaal gooide, alles wat Spirit was, zich voor de bal. En dit had effect. De 0-1 bleef op het scorebord staan.

Toch kwam hier verandering in. In de 77e minuut was het nog de paal van Jan die redding bracht, maar uiteindelijk moest ook hij capituleren. De aanval over links, en Jan werd door een lob verrast: 1-1. SEW pakte ook nog bijna de volle winst in de laatste minuten. Maar dat gold eveneens voor Spirit. In blessuretijd had Lennart in de korte hoek zomaar de 1-2 kunnen maken.

Geen goede wedstrijd, toch dichtbij de winst, maar uiteindelijk genoegen nemen met een punt. Zuur, maar volgens supporter Peter Rood was de puntendeling een juiste afspiegeling van de wedstrijd. Dan gaan we daar maar vanuit.

Komende zondag thuis de bekerwedstrijd tegen SC Dynamo.

SEW – SC Spirit’30: 1 – 1

’12: 0 – 1 eigen doelpunt

’84: 1 – 1

2017-11-05T20:02:04+00:00