Onderzoek naar mogelijke explosieven aan de Nieuweweg in Hoogkarspel

Home/Hoogkarspel/Onderzoek naar mogelijke explosieven aan de Nieuweweg in Hoogkarspel

Update 15.25 uur:
De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft vastgesteld dat het daadwerkelijk om een explosief gaat. Het explosief is veiliggesteld. Het zal op een andere, veilige locatie tot ontploffing worden gebracht.

De Forensische Opsporing (FO) van de politie gaat de scooter onderzoeken op sporen. Het afgezette gebied zal deels worden vrijgegeven; een deel blijft nog wel afgesloten voor sporenonderzoek. Getuigen en/of mensen met informatie kunnen bellen met 0900-8844. Dit is het laatste bericht van de politie.

—–

De politie en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) zijn bezig met een onderzoek aan de Nieuweweg in Hoogkarspel. Aanleiding is een verdacht voorwerp dat de politie heeft aangetroffen bij een scooter. 

Op dit moment zijn er uit voorzorg drie woningen ontruimd en zijn de bewoners opgevangen. De omgeving binnen een straal van 100 meter is afgezet door politie. Bewoners in het gebied worden verzocht binnen te blijven.

Voor actuele informatie kunt u het twitteraccount volgen van de politie Noord Holland Noord via @POL_NHN. Deze berichtgeving nemen we over op onze website.

Foto: DNP.NU

2019-09-11T03:52:47+00:00