Koninklijke Onderscheiding voor Klaas Sluis uit Hem

Home/Gemeente Drechterland, Hoogkarspel/Koninklijke Onderscheiding voor Klaas Sluis uit Hem

Een grote verassing voor de heer Klaas Sluis, melkveehouder uit Hem, toen hij woensdagavond 22 november tot Ridder werd onderscheiden door burgemeester Michiel Pijl. Dit gebeurde in het AFAS-stadion in Almaar tijdens een ledenvergadering van CONO Kaasmakers, waar de heer Sluis voorzitter van is.

Voorzitterschap bij CONO Kaasmakers
De heer Sluis wordt geprezen om zijn stabiele leiderschap en zijn enorme kennis van zaken. Deze hebben een cruciale bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van CONO tot een moderne coöperatie die de uitdagingen van de 21ste eeuw kan doorstaan. Ze zijn een voorbeeld geworden op het gebied van duurzaamheid binnen de Nederlandse zuivelsector. De heer Sluis heeft de coöperatie tijdens dit grote veranderingsproces geleid met een geweldig resultaat. Tevens is onder zijn leiding een CP2-neutrale kaasmakerij gebouwd onder architectuur; het gebouw heeft inmiddels meerdere architectuur- en duurzaamheidsprijzen gewonnen.

Overige vrijwilligersfuncties
Sinds 2006 is Klaas Sluis voorzitter van CONO Kaasmakers. Tevens was hij van 1995 tot 2005 bestuurslid van CONO. Eerder is hij voorzitter geweest van de veeteeltstudieclub Venhuizen (1975-1985), bestuurslid van de Vereniging Veehouderijbelangen West-Friesland (1983-1998) en lid van de ledenraad van de Rundvee Organisatie Noord-Holland (1992-2004).

2017-11-23T19:46:28+00:00