Informatieavond voor ouders met pubers

Home/Gemeente Drechterland, Hoogkarspel/Informatieavond voor ouders met pubers

Voor ouders in Drechterland die meer willen weten over het opvoeden van pubers organiseert de gemeente Drechterland een aantal informatieavonden. Het onderwerp op de avonden is hoe om te gaan met social media, alcohol en drugs.
Voor de meeste ouders is het opvoeden van kinderen een mooie maar soms ook moeilijke uitdaging. Zij krijgen te maken met vragen over onderwerpen als social media, alcohol en/of drugs. De gemeente wil met de speciale informatieavonden ouders graag ondersteunen bij deze opvoedtaak. De avonden worden georganiseerd in samenwerking met Chris en voorkom, MEE & de Wering en Brijder jeugd.

Ouders krijgen op de avonden informatie en handvatten hoe om te gaan met de verleidingen waar hun kind mogelijk mee te maken krijgt. Aan de orde komen belangrijke keuzemomenten van kinderen en de rol die ouders/opvoeders daarbij kunnen vervullen.

Waar en wanneer?

Woensdag 22 november, 19:00 uur ‘Hoera mijn kind wordt een puber’
Dorpshuis Het Centrum, Twijver 66 in Venhuizen.
Deze afwisselende en actuele voorlichting behandelt de onderwerpen: Waar komen kinderen op jonge leeftijd mee in aanraking? Hoe is de ontwikkeling van het puberbrein? Wat zijn de gevaren en de valkuilen? Hoe kan ik hier als ouder op inspelen?

Vrijdag 8 december, 20:00 uur ‘Stappen met ouders – Een educatieve interventie over uitgaansopvoeding’
Café-restaurant Bantam, Streekweg 202 in Hoogkarspel.
Het uitgaansleven is flink veranderd sinds ouders voor het eerst uitgingen. Daarom bieden wij een informatieve kroegentocht aan. Er is gelegenheid voor uitwisseling van ervaringen, discussie en actuele informatie. Zo kunnen ouders een beeld krijgen van het huidige uitgaan en hoe we samen kunnen zorgen voor het veilig uitgaan van kinderen.

Dinsdag 19 december, 19:00 uur ‘In gesprek over Social Media’
Gemeentehuis, Raadshuisplein in Hoogkarspel.
Op deze avond gaat om wat ouders kunnen doen om hun kind te helpen bij het maken van goede keuzes. Hoe ga je het gesprek aan met kinderen over Social Media en welke kaders zijn gezond? Hoe staat het met andere gevaren waar kinderen mee in aanraking komen?
Aanmelden
Om te weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen, vragen wij u aan te melden via www.drechterland.nl/informatieavond.

2017-11-21T18:49:46+00:00